Снимка pixabayИма връзка между кръвните групи и тежестта на протичане на

...
Снимка pixabayИма връзка между кръвните групи и тежестта на протичане на
Коментари Харесай

Имунолог: Хората с кръвна група А прекарват по-тежко коронавируса

Снимка pixabay

Има връзка сред кръвните групи и тежестта на протичане на болестта от ковид - хората с кръвна група А прекарват по-тежко болестта, тъй като се нуждаят от повече О2, изясни имунологът акад. Богдан Петрунов. Докато хората с кръвна група 0, прекарват по-леко болестта, нуждаят се от по-малко оксигенация, сподели ученият пред bTV, съобщи dnes.bg.

Епидемията от ковид ще продължава, това е естественият ход. Няма да може за няколко месеца да се успокои всичко и ние да си представим, че сме ликвидирали епидемията, счита имунологът.

Броят на инфектирани с ковид в страната през днешния ден още веднъж сложи връх. 132 са позитивните проби за миналото денонощие по данни на Националния информативен портал. Най-много са инфектираните в София, Пазарджик и Кюстендил. Починали са 6-ма души.

Според акад. Петрунов сега епидемията се развива повече в обособени гнезда и райони. България обаче е дребна страна и заради тесните контакти тя ще получи по-масово разпространяване.

Разпускането на ограниченията явно е обвързвано с увеличението на броя на инфектираните, безапелационен беше акад. Богдан Пертунов, ръководител на отделението за медицински науки в Българска академия на науките.

Според него носенето на маска в закритите публични места и превоза е наложително. Когато има хора без маски, това обезсмисля и напъните на другите да се пазят. Според акад. Петрунов, когато човек е с маска, върху него попадат по-малко единици от вируса.

Случаите на новозаразени с COVID-19 се усилват в целия свят, означи още ученият.

" Увеличават се случаите в двете Америки, Европа, занапред в Африка стартират. Епидемията още е в ход, това би трябвало да стане ясно на всички. Популационният имунитет, който се мъчим да създадем, не е толкоз висок “, сподели още той.

По думите му единствено 8-10% от боледувалите са развили антитела, съгласно изследване, направено в Женева. Като цяло не е висок процентът на тези, които носят антитела. Според учения имунизацията евентуално ще бъде решение, само че и на нея не могат да се разпореждат безспорни очаквания.

Според проучванията не се основава дълготраен, " безконечен имунитет ", както при други заболявания.

Имунологът още веднъж акцентира, че топлото време надали ще помогне в борбата против болестта, като даде образец с Бразилия, където сега има доста случаи на заболели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР